[clamav-users] Error in testing clamav and no fanotify

Frans de Boer frans at fransdb.nl
Thu Oct 10 16:38:28 EDT 2019


On 09-10-2019 22:58, Frans de Boer wrote:
> On 04-10-2019 20:36, Frans de Boer wrote:
>> On 04-10-2019 00:10, Micah Snyder (micasnyd) via clamav-users wrote:
>>> Frans,
>>>
>>> Can you provide some more details about your system?  What version 
>>> of Linux are you testing on?
>>>
>>> -Micah
>>>
>>> On 10/3/19, 5:05 PM, "clamav-users on behalf of Frans de Boer" 
>>> <clamav-users-bounces at lists.clamav.net on behalf of 
>>> frans at fransdb.nl> wrote:
>>>
>>>      LS,
>>>           The 0.102.0 version has problem to enable fanotify. 
>>> Setting it manually
>>>      does not work, only when a statement in configure 
>>> '$have-fanotify=no' is
>>>      changed to yes, it is included in the compile phase.
>>>           Also, the test 'test-clamav' is always failing. I did not 
>>> tried the
>>>      101.4 version yet to see if that behaves the same. 101.3 is 
>>> compiling
>>>      properly and tests are all passed.
>>>           Regards, Frans.
>>>                _______________________________________________
>>>           clamav-users mailing list
>>>      clamav-users at lists.clamav.net
>>>      https://lists.clamav.net/mailman/listinfo/clamav-users
>>>                Help us build a comprehensive ClamAV guide:
>>>      https://github.com/vrtadmin/clamav-faq
>>>           http://www.clamav.net/contact.html#ml
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>>
>>> clamav-users mailing list
>>> clamav-users at lists.clamav.net
>>> https://lists.clamav.net/mailman/listinfo/clamav-users
>>>
>>>
>>> Help us build a comprehensive ClamAV guide:
>>> https://github.com/vrtadmin/clamav-faq
>>>
>>> http://www.clamav.net/contact.html#ml
>>
>> I use OpenSuse 15.1 and Tumbleweed - latest incarnations.
>> 15,1 is the OpenSuse version of 4.12.14 and Tumbleweed 5.3.1.
>>
>> I tried 0.101.4 too, and no problem there.
>>
>> --- Frans.
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>>
>> clamav-users mailing list
>> clamav-users at lists.clamav.net
>> https://lists.clamav.net/mailman/listinfo/clamav-users
>>
>>
>> Help us build a comprehensive ClamAV guide:
>> https://github.com/vrtadmin/clamav-faq
>>
>> http://www.clamav.net/contact.html#ml
>
> As the fanotify issue is solved in another thread, i still have the 
> problem with the check-clamav test.
> See below excerpt from the log file:
>
> 99%: Checks: 989, Failures: 1, Errors: 4
> ../../clamav-0.102.0/unit_tests/check_clamav.c:90:F:cl_dup:test_cl_retver:0: 
> cl_retver
> ../../clamav-0.102.0/unit_tests/check_bytecode.c:122:E:arithmetic:test_matchwithread_jit:0: 
> (after this point) Received signal 11 (Segmentation fault)
> ../../clamav-0.102.0/unit_tests/check_bytecode.c:122:E:arithmetic:test_matchwithread_int:0: 
> (after this point) Received signal 11 (Segmentation fault)
> ../../clamav-0.102.0/unit_tests/check_bytecode.c:112:E:arithmetic:test_debug_jit:0: 
> (after this point) Received signal 11 (Segmentation fault)
> ../../clamav-0.102.0/unit_tests/check_bytecode.c:112:E:arithmetic:test_debug_int:0: 
> (after this point) Received signal 11 (Segmentation fault)
> NOTICE: Use the 'T' environment variable to adjust testcase timeout
> FAIL check_clamav (exit status: 1)
>
> Each time a segmentation fault.
>
> I use a phenom II X4 965 under either opensuse 15.1 or Tumbleweed. 
> Both show the same result.
>
> --- Frans. 

Ok, found that git is working but that de tarball 0.102.0 - even after a 
new download - is not working.

--- Frans.



More information about the clamav-users mailing list